Menü Bezárás

Rólunk

A Közjó és Kapitalizmus olyan független, magánszemélyek által létrehozott kutatási és oktatási oldal, amelynek célközönsége azon magabíró emberek többszázezer fős csoportja, akik problémáik megoldását nem elsősorban az államtól várják, hanem saját erőfeszítéseik növelésétől remélik, ide értve a vállalkozókat és a gazdasági szakembereket, az egyetemistákat, a tudományos közélet és a média szereplőit, a helyi és országos politikusokat, valamint minden más, a közügyek iránt érdeklődő állampolgárt.

A Közjó és Kapitalizmus elő akarja segíteni, hogy Magyarországon olyan kapitalizmus alakuljon ki, ahol az egyént tudása és szorgalma alapján díjazzák, és ahol a jobb sorsúak kötelességüknek érzik az elesettek támogatását. Ahol lehetséges tisztességes gyarapodás, és az értékek és hagyományok fenntartásért való fáradozást megbecsülés övezi.

A Közjó és Kapitalizmus a fent megfogalmazott értékek mind szélesebb körű társadalmi elfogadottságát kívánja elérni a gazdaság- és társadalompolitikai közbeszéd egyik meghatározó szereplőjeként.

Az céljai elérése érdekében rendszeresen a nyilvánosság elé lép tényfeltárások, helyzetértékelések, közpolitikai elemzések és közpolitikai összefoglalók közreadásával. Ezen elemzések és összefoglalók elkészítésére független, szakmailag felkészült és kiegyensúlyozott kutatókat és szakembereket kér fel, illetve támaszkodik az kapcsolódó gazdasági szakértők munkájára.